Nusaybin’de evler tek tek yıkılıyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İş makineleri ağır hasar gören evleri yıkarken biriken molozlar da kamyonlara yüklenerek kaldırılıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6 mahallede devam ediyor. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ve etrafı telle çevrilen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde hasar görmeyen ev yok denilecek kadar az.

Yasağın devam ettiği mahallerde bulunan iş makineleri, hasar gören evlerini tek yıkarken, biriken molozlar da kamyonlara yüklenerek kaldırılıyor.

Bu arada evlerinin akıbetinden habersiz olan aileler, yasağın bitmesinin ardından karşılarına neyin çıkacağını bilmiyor.

İlçede 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallesinde 25 Haziran’da kısmi olarak kaldırılmış, Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar yasağın devam etmesine karar verilmişti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Nusaybin Haberleri

Mardin Nusaybin’de anız yangını sınır hattına sıçradı
Mardin Nusaybin’de çakmakla oynayan çocuk evi yaktı
Mardin’de yerleşim alanlarına sıçrayan anız yangınları kontrol altına alındı
Mardin Nusaybin’de yerleşim alanlarına sıçrayan anız yangınına müdahale sürüyor
2 kişi ağır yaralandı