Nusaybin’de iki okul ve diyaliz merkezi ateşe verildi

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’liler, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Atatürk Lisesi ve Nusaybin Diyaliz Merkezi'ni ateşe verdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lilerce açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Operasyonlar Fırat, Dicle, Abdülkadir Paşa, Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde çatışmalar yoğunlaşırken, kent ağır silah sesleriyle yankılanıyor.

Evlerini terk etmek zorunda kalan halkın evlerini kullanan PKK’liler, eğitim kurumlarının da ateşe veriyor. PKK’liler, Nusaybinli çocukların eğitim gördüğü Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ile Atatürk Lisesi’ni ve böbrek yetmezliği yaşayan vatandaşların hizmet veren Nusaybin Diyaliz Merkezi’ni de ateşe verdi.

Her iki okul ve diyaliz merkezinde büyük oranda hasar oluştuğu görüldü. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Nusaybin Haberleri

Mardin Nusaybin’de anız yangını sınır hattına sıçradı
Mardin Nusaybin’de çakmakla oynayan çocuk evi yaktı
Mardin’de yerleşim alanlarına sıçrayan anız yangınları kontrol altına alındı
Mardin Nusaybin’de yerleşim alanlarına sıçrayan anız yangınına müdahale sürüyor
2 kişi ağır yaralandı