Obama Dışişleri Bakanı Adayını Açıkladı

Obama açıkladığı adayı övdü, "Bu görev için `mükemmel` bir seçim" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, ABD senatörü John Kerry`i Dışişleri Bakanlığı`na resmen aday gösterdi. 



Obama, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı da olan Kerry`nin adaylığını, Beyaz Saray`da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Toplantıya senatör Kerry ile eşi ve Başkan Yardımcısı Joe Biden da katıldı.

John Kerry`nin Senato`daki görevleri ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığına değinen Obama, Kerry`nin yıllardır en büyük dış politika tartışmalarında merkezi bir rol oynadığını söyledi.

Obama, Kerry`nin şimdiden dünya genelinde saygı ve güven kazanan bir isim olduğunu belirterek, bunun kendisinin yönetiminin ikinci döneminde dışişleri bakanlığı için ``mükemmel bir seçim`` olmasını sağladığını kaydetti.

Kerry`nin ABD Dışişleri Bakanı olabilmesi için adaylığının ABD Senatosu tarafından onaylanması gerekiyor.

Kerry Rahat

Hem Demokratlar hem Cumhuriyetçilerin desteklediği isim olan Kerry`nin Senato`dan rahatça onay alması bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Abd Haberleri

Trump, İran’a yönelik savaşta endişeli
Orduya güven sorunu mu var?
ABD'li Senatör Murphy: Savaşı kaybediyoruz
Dünya elitlerinin ahlaksızlığını ortaya çıkaran karanlık ağ
Şehadetinin 61'inci yılında muvahhid bir direniş sesi: Malcolm X