Ocak ayında dünyada gıda fiyatları 6 buçuk yılın zirvesini gördü

​Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen rapora göre, gıda fiyatlarındaki yükselişte Çin'in artan ithalatı ve ABD'nin azalan üretiminin rol oynadığı saptandı.

Ocak ayında dünyada gıda fiyatları 6 buçuk yılın zirvesini gördü

Rapora göre; tahıl, yağlı tohum, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi aralık ayındaki 108,6 seviyesinden Ocak'ta 113,3'e çıktı.

Raporda hububat, şeker ve bitkisel yağ fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle dünya gıda fiyatlarının Temmuz 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktığı ifade edildi.

Böylelikle gıda fiyatları, art arda 8'inci defa artış kaydederek Ocak 2021 itibarıyla son 6 buçuk yılın zirvesine çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı