Öğrenciler madde bağımlılığı hakkında bilinçlendirildi

Dicle Üniversitesi Çermik Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrencilere ‘Madde Bağımlılığı’ konusunda konferans verildi.

Diyarbakır Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından Dicle Üniversitesi Çermik Meslek yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilere madde bağımlılığı hakkında bazı bilgiler verildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Bahadır Kaya tarafından verilen konferansta, madde bağımlılığına nasıl başlandığı, madde bağımlısı kişinin ailesine ve yakın çevresine olan olumsuz etkileri ile bu bağımlılıktan kurtulma yöntemleri anlatıldı.

Konu ile ilgili yaşanmış olaylardan oluşan videoların da izletildiği konferans sonunda öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Çocuk yaşta evlilikler, uyuşturucu ve öğrencilerin ufkunu açacak birçok alanda seminer ve konferans düzenlediklerini belirten Çermik M.Y. O. Müdürü Mehmet Halim Başkan ise bu tür etkinliklerinin devam edeceğini ifade etti. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Meralar enerji yatırımlarına değil, gelecek kuşaklara bırakılacak ortak mirastır
Diyarbakır'da seyir halindeki tır alevlere teslim oldu
Diyarbakır'da canlı müzik yapan işletmelere izin belgesi uyarısı
Diyarbakır'da pazar esnafı: Vatandaş filesini dolduramıyor
Doğan Hatun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı görevinden istifa etti