Öğrenciler Soma için oturma eylemi yaptı

Kızıltepe'de değişik okullarda okuyan öğrenciler, Manisa'nın Soma ilçesinde 282 işçinin ölümü ile sonuçlanan maden kazasına dikkat çekmek için oturma eylemi yaptı.

MARDİN - Manisa’nın Soma ilçesinde 282 kişinin ölümü ile sonuçlanan, maden ocağındaki faciayla ilgili Kızıltepe’nin bazı okullarından toplanan öğrenciler, Özgürlük Meydanı’ndaki parkta oturma eylemi yaptı.

 

Maden faciasına dikkat çekmek için Kızıltepe’nin bazı okullarından toplanan bir grup öğrenci, yüzlerini siyaha boyayıp ellerinde pankartlarla Özgürlük Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Özgürlük Meydanı’na gelen öğrenciler parkta oturma eylemi yaptı. Yapılan oturma eylemi yaklaşık 3 saat sürdü. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kızıltepe Haberleri

İlçede yaşanan üzücü olaylar hakkında açıklama
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki esnaf arasındaki kavgada 13 kişi tutuklandı
Kızıltepe halkı: Son günlerde ilçemizde yaşanan elim olayların sebebi Kur’an’dan ve sünnetten uzak kalmamızdandır
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ölü bulunan aileye ilişkin 2 yeni gözaltı
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ölü bulunan Kaya ailesine ilişkin bir kişi daha tutuklandı