Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle öğrencilere yönelik flor vernik uygulaması ve diş sağlığı taraması yaptı.

MARDİN-Mardin’de 22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle diş tarama programı yapıldı. Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan programda, ağız ve diş sağlığı merkezi personelleri tarafından öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, hafta boyunca okullarda hizmet verdiklerini söyledi. Yavuz “18-36 aylık çocuklar, anasınıfı, 1.ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik toplam 2 bin 900 flor vernik Uygulaması, 1.sınıf öğrencilerine yönelik bin 189 ağız diş sağlığı taramaları, Ömerli Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul bünyesindeki 127 öğrenciye flor jel uygulaması yapıldı.” dedi.

Çocuklara diş macunu ve diş fırçasının hediye edildiğini belirten Yavuz, ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin Yıldız Kent site sakinleri: 3 aydan beri suyumuz yok, sürekli satın almak zorunda kalıyoruz
Mardin'de 6 kiloluk dev böbrek ameliyatla alındı
Mardin'de doktor, hasta yakını tarafından darp edildi
Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor
Mardin'de halk Gazze için duada buluştu