Öğrencilere sivil savunma ve yangın eğitimi

Şırnak'ta köy okulu öğrencilerine sivil savunma ve yangın eğitimi verildi.

Şırnak'ın Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelleri tarafından, Çukurca köyündeki Çukurca İlk ve Ortaokulu öğrencilerine olası yangından nasıl korunacaklarına yönelik eğitim verildi.

Okul bahçesine konuşlandırılan merdivenli itfaiye aracından çalınan siren ile öğrenciler okul bahçesine çıktılar.

Öğrencilerin sivil savunma bilincinin arttırılması amacıyla düzenlenen eğitimde, afetlerin günlük yaşamın bir parçası haline geldiği ve önemli olanın bu afetlere karşı bilinçlenmek olduğu vurgulandı.

Okul bahçesinde yakılan yangının söndürülmesinin ardından Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Şefi Yusuf Balkan, öğrencilere, yangından korunma ve yangının nasıl söndürülmesi gerektiği hakkında bilgilendirme yaptı. Balkan, olağanüstü hallerde, deprem anında ve yangın halinde yapılması gerekenler, alarm ve ikazların anlamlarını anlatarak, sığınaklar hakkında bilgi verdi.

Amaçlarının bütün okullarda bu eğitimi vermeleri olduğunu ifade eden Balkan, "İtfaiye birimi olarak misyonumuz budur. Öğrencilere ne kadar erken yaşta bu bilgiler aktarılırsa daha da kalıcı olur. Bu bilgiler ömür boyu kalıcıdır." dedi.

Çukurca İlk ve Ortaokulu Müdürü Aygül Kartal, bu bilgilere ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, Silopi Kaymakamlığı ve Silopi Belediyesine teşekkür etti.

Okul öğrencilerinden Songül Atilla, yangında nasıl davranacağı hususunda bilgi sahibi olmadığını, lakin verilen eğitimden sonra gerekeni yapabileceğini söyledi.

Esma Oltağ ise herhangi bir yangında itfaiye personelleri gelmeden evvel ilk etapta ne yapacağını öğrendiğini kaydedip, "İlk önce su ile söndürebiliriz. Kum ya da tuz atabiliriz yangının üstüne. Bütün detayları daha yakından izlettiler." şeklinde konuştu.

İLKHA
















 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri

PKK elemanlarının kullandığı 85 mağara ve sığınak imha edildi
Maganda kurşunu 2 yaşındaki Vildan'ı yatalak bıraktı
Eren Kış-1 Operasyonu'nda 2 PKK elemanı öldürüldü
Şırnak'ta Eren Kış-1 Operasyonu başlatıldı
Zamlar esnafı zor durumda bırakıyor