On binlerce çocuk cinsel istismara uğradı

Avustralya’da kiliseler ve okullarda on binlerce çocuğun cinsel istismara uğradığı açıklandı.

On binlerce çocuk cinsel istismara uğradı

Avustralya’da on binlerce çocuğun, kiliseler, okullar ve devlet kurumlarında cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı.

Çocuklara yönelik cinsel istismarları araştıran Kraliyet Komisyonu, beş yıllık araştırmasını içeren raporunu yayımladı.

Rapora göre, aralarında kiliseler, okullar, spor kulüpleri ve devlet kuruluşlarının da yer aldığı 4 bin kurumda on binlerce çocuk cinsel yönden istismar edildi.

Çocuk istismarlarında faillerin çoğunlukla papazlar ve öğretmenler olduğuna yer verilen rapora göre, en fazla taciz Katolik kiliselerinde yaşandı.

Raporda, "Avustralya’daki kurumlarda on binlerce çocuk cinsel istismara uğradı ancak tam rakamı asla bilemeyeceğiz. Bu bir çürük elma meselesi değil, toplumun büyük kurumları ciddi şekilde başarısız oldu." ifadeleri yer aldı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Avusturya Haberleri