Oslo Anlaşması bahane edilerek Filistinlilerin evleri yıkılıyor

İşgalciler bu sabah Batı Yaka'nın güneyindeki Beytlahim vilayetinde Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi ve barakaları yıktı.

Beytlahim'deki Irkçı Ayrım Duvarıyla ve Yahudi Yerleşimiyle Mücadele Heyeti Sekreteri Hasan Bericiyye, işgalcilerin Beytlahim'in batısında yer alan Beyt Cala beldesinde Bi'r Avne Mahallesi'ne baskın düzenlediğini söyledi.

Bericiyye, Beyt Cala beldesine buldozerler eşliğinde baskın düzenleyen işgalci siyonistlerin 4 barakayı ve inşaat halindeki bir evin temellerini yıktığını ifade etti.

Bericiyye; işgalcilerin evin ve barakaların Oslo Anlaşması'na göre "C" bölgesi olarak adlandırılan bölgede oldukları ve ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle yıkıldığını aktardı.

Bi'r Avne Mahallesi'nin güvenliği ve idaresi, işgalcilerin kontrolünde olan "C" bölgesinde yer aldığı ve bölge sakinlerine ait arazilerden bir bölümünün Kudüs Belediyesi sınırlarına dahil olduğu belirtildi.

1995'te imzalanan 2'nci Oslo Anlaşması'na göre Batı Yaka "A", "B" ve "C" bölgeleri olarak 3'e ayrılıyor. Güvenliği ve idaresi işgalcilerin elinde olan "C" bölgesi Batı Yaka'nın yüzde 61'ini teşkil ediyor.

Batı Yaka ve Kudüs'te Filistinli ailelere inşaat izni vermeyen işgal yönetimi, Filistinlilerin yeni inşa ettikleri ya da genişlettikleri evlerini, barakalarını ve dükkânlarını ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.

Bir yandan Filistinlilerin evlerini ve dükkânlarını yıkan işgal rejimi, diğer yandan da uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Filistinlilerden gasp edilen topraklar üzerinde Yahudi işgalciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdürüyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

İşkence, infaz, canlı gömülme
HAMAS'tan "Toplu mezarlar için uluslararası soruşturma" çağrısı
Nasır Hastanesi'nde üç yeni toplu mezar bulundu
Ebu Ubeyde: Düşman, yenilgiden başka bir şey elde edemeyecek
HAMAS: Esirlerin kurtarılması önceliğimizdir