Pamuk Fark Ödemesinde Sertifikalı Tohum Şartı

Batman'ın Kozluk İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Abdulbaki Aşar, 2012 yılı destekleme uygulamaları esaslarına göre, 2012 yılı ürünü kütlü pamuk fark ödemesi desteği için sertifikalı tohum kullanılmasının zorunlu hale geldiğini kaydetti.

BATMAN*Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulunun 30.03.2012 Tarih ve 2012/1 sayılı Kararı ile 2012 yılı destekleme uygulamaları esasları belirlendi.

Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu'nca Kütlü Pamuk Fark Desteği ödemelerinde sertifikalı tohum kullanma şartı karara bağlandı.

Kozluk İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Abdulbaki Aşar, 2012 yılı destekleme uygulamaları esaslarına göre, 2012 yılı ürünü kütlü pamuk fark ödemesi desteği için sertifikalı tohum kullanılmasının zorunlu hale geldiğini belirterek, "Dolayısıyla sertifikalı tohum kullanmayan üreticilere fark ödemesi desteği verilmeyecektir. Destekleme almak isteyen pamuk üreticilerin mutlaka tohum faturasının olması gerekmektedir. Fatura tarihi geçmiş yıllardaki gibi 30 Hazirandan önce olmalıdır" şeklinde açıklamada bulundu.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kozluk Haberleri

Batman Kozluk'ta motosikletli kurye ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da tütün ve saman deposunda yangın
Batman'da cuma namazını 13 yaşındaki hafız kıldırdı
Batman- Kozluk yolunda trafik kazası: 5 kişi yaralandı
Batman'ın Kozluk ilçesinde haberleşme kablolarını çalmaya çalışan 3 şüpheli suçüstü yakalandı