Pamuk ve mısırın hasat fiyatları belirlendi

Şanlıurfa Ziraat Odasında toplanan Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, bu yılki pamuk toplama ve mısır biçme fiyatlarını belirledi.

Alınan karar doğrultusunda; pamuğun makineli hasatı il sınırları içerisinde nakliye dâhil dönüm fiyatı balyasız 100 TL, balyalı ise 105 TL olarak belirlendi.

Pamuğun elle hasat ücreti ise kilogram başına pamuğun randımanına göre değişecek. Buna göre; 39-40 randıman 39 kuruş, 37-38 randıman 34 kuruş ve 35-36 randıman ise 32 kuruş olarak belirlendi.

Mısır biçimi fiyatı ise dönüm başına çırçırlı 20 TL, çırçırsız ise 19 TL olarak belirlendi.

Ücretlerin açıklanmasının ardından açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilere ve tarım işçilerine kazançlı bir sezon dileğinde bulundu. (İLKHA)





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da "Niyet Ettim Örtünmeye Emrin Başım Üstüne" programı düzenlendi
Şanlıurfa'da tesettür bilincini güçlendiren anlamlı buluşma: "Tesettüre niyet ettim, emrin başım üstüne" programı
Gülebak: Hazreti Hüseyin'in davası bizim için çok değerlidir
Şanlıurfa'da tesettür programı düzenlenecek: Yüzlerce kız çocuğu tesettürle tanışacak
Şanlıurfa’da belediye otobüsünde duman paniği: Yolcular tahliye edildi