PKK mensuplarına ait silah ve mühimmat ele geçirildi

Siirt’in Eruh ilçesi Yassıdağı Bölgesinde, PKK mensuplarına yönelik düzenlenen yakın hava destekli operasyonda, dün öldürülen PKK mensuplarına ait silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik Eren-13 operasyonu kapsamında 17 Mayıs 2021 tarihinde icra edilen yakın hava destekli operasyon sonucu 3 bölücü terör örgütü mensubunun silah, teçhizat ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirildi ve etkisiz hale getirilen teröristlere ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi." denildi.

Açıklamanın devamında, "Söz konusu bölgede jandarma özel harekat, güvenlik korucusu ve mayın ve el yapımı patlayıcı tespit imha timleri tarafından icra edilen arazi taraması faaliyeti sonucu bölücü terör örgütü mensuplarına ait 2 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet el bombası, 5 adet şarjör ve bol miktarda örgütsel doküman, gıda ile bol miktarda yaşam malzemeleri ele geçirilmiş olup, terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen sığınak/barınaklar imha edilerek, kullanılmaz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

Fiyatlar 400 lirayı bulabilir
Siirt’te selin ağır bilançosu: Tarım ve hayvancılık zarar gördü
Siirt'te sel sonrası hasar tespit çalışmaları başlatıldı
Siirt Valiliğinden yaşanan sele ilişkin açıklama
Siirt'te selin yaraları sarılıyor: Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor