PKK Telebyad'da bayram kutlamalarını engelledi

Akçakale'nin sınır komşusu Tel Abyad'da PKK'nin uzantısı YPG/PYD'nin, bayram namazının kılınmasını engellediği bildirildi.

Yaklaşık 2 yıldır PKK'nin uzantısı YPG/PYD'nin kontrolü altında bulunan Akçakale'nin sınır komşusu Tel Abyad'da, bayram namazının kılınmasının engellendiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, çoğunluğunu Arapların oluşturduğu Tel Abyad'da, YPG/PYD, cami hoparlöründen ezan okunmasına ve teşrik tekbirlerinin getirilmesine izin vermedi. Müslümanların bayram namazını kılmasına izin vermeyen YPG/PYD, böylece İslam'a olan düşmanlığını bir kez daha göstermiş oldu.

Yerel kaynaklar, YPG/PYD'nin Tel Abyad'ı işgal etmesinden bu yana bayramların kutlanmasına engel olduğunu dile getirdi.

Daha önce Tel Abyad'daki cami hoparlöründen okunan ezanların sesi Akçakale'de duyulurken son birkaç bayramdır Tel Abyad'dan ezan sesleri yükselmiyor.

İLKHA


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kürdistan Haberleri

Kürdistan Bölgesi’nde Kor Mor gaz sahasına İHA saldırısı düzenlendi
KDP Başkanı Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Sudani bir araya geldi
Irak ve Kürdistan Bölgesi seçimlerinin ilk sonuçları açıklandı
THY Süleymaniye seferlerine tekrar başladı
Güney Kürdistan'da bir dizi temaslarda bulundu