PKK/BDP'li provakatör yapı DÜÖ-DER tahriklerine devam ediyor

Kurulduğu günden beri yürüttüğü tüm faaliyetlerde Dicle Üniversitesi`nde ortamı geren eylemler yapan DÜÖ-DER, provokasyon girişimlerine devam ediyor.

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi`nde provakatif eylemlerini sürdüren BDP`ye yakınlığı ile bilinen DÜÖ-DER üyesi öğrenciler, İlahiyat Fakültesi`ni basarak İslami değerlere hakaret etti. 

Yaklaşık 40 kişilik bir gruptan oluşan DÜO-DER`li öğrenciler dün saat 13.00 sıralarında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesine gelerek PKK-YPG lehine slogan attılar. Dindar olarak bilinen öğrencileri tehdit ederek provokasyon girişiminde bulunan DÜO-DER`li öğrenciler, bugün (22 Nisan Salı) saat 12.00`de yapacakları basın açıklamasıyla tahrik girişimlerini sürdürmeye hazırlanıyor. 

Yapacakları açıklama için eşzamanlı olarak tüm fakültelerin yemekhane ve kantinlerinde dağıtılan bildiriler sırasında, DÜÖ-DER`li öğrencilerin ortamı germeye çalışması ise dikkatlerden kaçmadı. 

Dağıttıkları bildirilerde geçtiğimiz hafta üniversitede kutlu doğum programı düzenleyen Bilge Gençlik Kulübü üyelerini hedef gösteren 40 kişilik DÜO-DER`li grup, ortamı germek için İlahiyat Fakültesi önünde PKK-YPG lehine slogan attı.
Aralarında üst düzey amirlerin de bulunduğu polis ekibi provokasyonu izlemekle yetinirken, ilahiyat öğrencilerinin sağduyulu davranmaları sonucu herhangi bir olay yaşanmadı. 

Dünkü provakatif eylemleriyle amaçlarına ulaşamayan DÜO-DER`li grubun bugün yapacakları açıklamayla öğrencileri tahrik etmeyi sürdürmesi bekleniyor.   (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Seyda Molla Abdurrezzak Tepe vefat etti
Yeşilay Diyarbakır Şubesi sağlıklı yaşamaya dikkat çekmek için pedal çevrildi
Diyarbakır Kayapınar Fırat Mahallesinde iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Öğretmen atamaları pazartesi açıklanabilir
Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi öğrencileri Filistin yararına kermes düzenledi