PKK'den kaçan üniversite öğrencisi ailesine teslim edildi

Lice kırsalında PKK'den kaçarak jandarmaya teslim olan üniversite öğrencisi, ailesine teslim edildi.

DİYARBAKIR- Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin başlattıkları oturma eylemi sonuç veriyor. Uzun süredir Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan Fuat Çakmaz’ın üniversite öğrencisi oğlu Misbah Çakmaz, Lice’de örgütten kaçtıktan sonra ailesine kavuştu.

 

Lice kırsalında örgütten kaçarak ailesinin yanına gelen Çakmaz, emniyetteki ifadesinin alınmasından sonra memleketi Sivas’a doğru yola çıktı.

 

Batman’ın Kozluk ilçesinden eşiyle birlikte oturma eylemine katılan baba Çakmaz, oğluna kavuşmanın sevincini yaşadı. 55 günlük oturma eyleminin sonuç verdiğini aktaran Çakmaz, “Benim çocuğum geldi ve çok sevindim. Allah herkese yardımcı olsun. Bu çadırın altında çok eziyet çektik. Çok şükür çocuğumuza kavuştuk. Diğer çocuklarda gelecek inşallah. Diğer aileler de kendi çocuğuna kavuşur. Çocuğumuzu aldık ve eve gidiyoruz.” dedi. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir