PKK'nın 'asayiş birimi' Diyarbakır'da!

Şırnak 'ın Cizre İlçesi'nde geçen ay araçları durdurup arama yapması tepki çeken PKK'nın sözde gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), bu kez Diyarbakır'da ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Merkez Sur İlçesi Fiskaya semtinde çekildiği belirlenen görüntülerde, yüzü maskeli grup 'Asayiş Birimi' kuruluşunu ilan ettiğini açıkladıktan sonra, bölgeye gelen polislerle çatıştı.

PKK'nın 'Asayiş Birimi'nin Dicle Nehri kenarında tören düzenleyip kameraya kaydettiği bu görüntüler dün ortaya çıktı ve twitter hesapları üzerinden paylaşıldı. Görüntülerde, Diyarbakır'da 'Murat İzol Asayiş Birimi' kurduklarını ilan eden göstericilerin, Öcalan'ın fotoğrafının asılı bulunduğu bir masanın önünde açıklama yapması yer aldı. PKK'yı simgeleyen flamaların taşındığı tören görüntülerinde, toplanan ve yüzleri kapalı olan kişilerin sık sık Öcalan lehine slogan attıkları görüldü. Görüntülerde, grubun bildiri okuyup dağılmasından sonra olay yerine gelen polislerle çatışma sahneleri de yer aldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir