PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nin istikrarını hedef alması kabul edilemez!

Kürdistan İslami Hareket (Bizûtnewe) yetkilisi Enwer Enebî, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik eylem girişimlerine tepki göstererek, “Hiçbir bahaneyle Kürdistan Bölgesi’nin istikrarının hedef alınması kabul edilemez” dedi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik eylem girişimlerini değerlendiren Bizûtnewe Politbüro üyesi Enwer Enebî, “Kürdistan Bölgesi dışından siyasi parti ve güçlerden isteğimiz, Kürdistan’ın huzur ve istikrarını bozmayın. Burası Kürdistan’ın diğer parçalarını destekleyen ve koruyan bir yer. Hiçbir bahaneyle Kürdistan Bölgesi’nin istikrarının hedef alınması kabul edilemez” şeklinde tepki gösterdi.

Kürdistan Bölgesi’nin ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirdiğine dikkat çeken Enwer Enebî, “Elimizde kalan Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik ve istikrarıdır. Hiç kimse bahane ne olursa olsun bunu hedeflemesin” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, biri PKK tarafından planlanan, birden fazla saldırı hazırlığının etkili soruşturma neticesinde boşa çıkarıldığını duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı
Uluslararası hukukun ihlalidir
Uruguay kıyılarında 2 bin penguen ölü bulundu
Avrupa'da Kerberos sıcak hava dalgası nedeniyle "kırmızı alarm" verildi