Qubik Köyünde Kutlu Doğum Coşkusu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Bulutçeken (Qubık)) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum programı yoğun bir katılımla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Bulutçeken (Kubık) köyünde Kutlu Doğum programı düzenlendi.


Molla Mücahit Çetin'in okuduğu Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Muhammed Naşit Karayılan, Cahit Kılınç ve İbrahim Akbaş'ın okuduğu Mevlidi Şerif devam etti.


Etkinlikte söz alan Molla Kerbela Şanlı, her ne kadar Bulutçeker (Kubık) köyünün misafiriysek de hakikatte Hz. Muhammed'in (sav) misafiri olduklarını belirtti.


Şanlı sözlerine şöyle devam etti; "Bir gün Hz. Peygamber mezarlık ziyaretinden sonra sahabelerin yanına dönüyor. Sahabelerine kardeşlerini çok özlediğini belirtiyor. Sahabeler; 'Ya Resulullah! Bizler senin kardeşleriniz değil miyiz' diye sorduklarında, Hz. Peygamber 'sizler benim arkadaşlarımsınız, kardeşlerim ise daha gelmemişler. Onlar beni görmeden bana iman edecekler, beni sevecekler' dedi. Bu yüzden bizler çok şanslıyız" dedi.


Karacadağ Kız Çocukları İlahi Grubu, Grup Aksa ve Grup Mizgin seslendirdikleri ilahilerle program renk kastarken program Molla Bahattin Demirel'in okuduğu dua ile sona erdi. (Vedat Aydın - İLKHA)

 

Qubik'te Mewlid Programı Fotoğrafları

Qubik Mewlid Etkinliğinin Videosunu İZLE...

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çınar Haberleri

Çınar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yılmaz Bay’ın ANNESİ vefat etmiştir
Diyarbakır-Çınar yolunda 2 otomobil çarpıştı, biri ağır 2 yaralı
Nimet Kılıç a ku piştî 13 rojan cenazeyê wê hatibû dîtin bi hêsiran de hate veşartin
HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığından seçmeli ders çağrısı: Ana dilimize sahip çıkalım
13 gün sonra cansız bedeni bulunan Nimet Kılıç göz yaşları arasında toprağa verildi