Ramazan’ın son cumasını Mescid-i Aksa’da kılma çağrısı

Filistinli aktivistler sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda Ramazan ayının son cumasını bir milyon kişiyle Mescid-i Aksa’da kılma çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa içinde ve çevresinde dün yatsı ve teravih namazlarını 100 binden fazla kişinin kıldığı ifade edildi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, dün ikindi saatlerinden itibaren cemaatin Mescid-i Aksa’yı doldurmaya başladığını bildirdi.

Dün binlerce kişinin akşam namazını Mescid-i Aksa’da kıldığı ve iftarlarını aileleriyle birlikte Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurulan sofralarda açtığı belirtildi.

Akşam namazından sonra on binlerce kişinin daha Mescid-i Aksa’da yatsı ve teravih namazlarını kılmak için cemaate katıldığı kaydedildi.

Bu arada, Filistinli aktivistler sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda Ramazan ayının son cumasını bir milyon kişiyle Mescid-i Aksa’da kılma çağrısında bulundu.

Aktivistler, Mescid-i Aksa’da daha çok kişinin itikafa girmesini istedi ve Yahudi işgalcilerin Ramazan’ın 28’inci günü sabahı Mescid-i Aksa’ya düzenlemeyi planladıkları baskına direnmeye davet etti.

Siyonist Yahudi örgütlerinin Pazar günü “Kudüs’ün birleştirilmesinin yıldönümü” adı altında Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenlemeye hazırlandıkları bildirildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Filistin Haberleri

Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Yetimler Vakfı Gazzelilere sahur ikramında bulundu
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor
Gazze'de can kaybı 72 bin 32'ye yükseldi
Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu!