Regaib Kandili Fatih Camii'nde ihya edildi

Regaib Kandili, İstanbul Fatih Camii'nde Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve dualar ile ihya edildi.

Mübarek üç ayların habercisi olarak bilinen Regaib Kandili İstanbul Fatih Camii'nde verilen Kur’an-ı Kerim ziyafeti, ilahi ve dualar ile ihya edildi.

Kandil dolayısıyla Fatih Camii'nde düzenlene programda Diyanet İşleri emekli başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan bir konuşma yaptı.

Regaib Kandiline, kendilerini ulaştırdığı için Allah'a hamt ettiklerini  söyleyen Nursaçan, kandillerden istifade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Nursaçan, "Ey Müminler, Allah’tan korkun! Yarın için ne hazırladığınıza bir bakın. Onun nimetleri ile onun mülkünde, ona göstere göstere isyan etmek uygun mu? Ne yapıyorsanız Allah ondan haberdardır. Sakın Allah’ı unutanlar gibi olmayın! Eğer öyle olursanız Allah size sizi unutturur. Ne yiyeceğim, ne giyeceğim? Sadece onu düşünür kalırsınız. Oysa insan; sarayın sultanı, eşref-i mahlukattır." dedi.

Program çeşitli camilerde görevli olan hocaların sunduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda ayrıca ilahi, kaside, bahrlar okundu.

Program Nursaçan hocanın duası ile son buldu. (Nizamettin Aşkin- İLKHA)

























İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı
HAKSİAD Genel Merkezi’nde bankacılık ve inovasyon buluşması
İslami kimlik cezalandırılıyor
HÜDA PAR’dan gıyabi cenaze namazı çağrısı
Halk yılbaşı kutlamasına nasıl bakıyor?