Resmi belgede sahtecilik operasyonunda 9 tutuklama

Mardin’de, Suriyelilere sahte nüfus cüzdanı düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 22 kişiden 9'u tutuklandı.

Suriyeli mültecilere sahte nüfus cüzdanı düzenlendikleri iddiasıyla geçen hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheli Mardin Adliyesi’ne sevk edildi.

Aralarında devlet memurları ve muhtarların da bulunduğu 22 kişi "Resmi belgede sahtecilik", "Görevi kötüye kullanma" ve "İnsan kaçakçılığı" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

22 kişiden 13’ü Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılırken, F.A (47), M.Ç (44), F.K (55), C.A (64), A.A (53), H.D (65), A.B (47), Y.E (30) ve T.D (43) mahkemece tutuklandı.

Öte yandan Mardin merkezli İstanbul, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda şüphelilerin ev ve iş yeri aramalarında çok sayıda başka şahıslara ait nüfus cüzdanları, vesikalık fotoğraflar, nüfus kayıt örnekleri ve çeşitli dokümanlar ele geçirildiği öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mardin Haberleri

Mardin’de altyapı çalışmaları sonrası onarılmayan çukuru halk kendi imkanlarıyla kapattı
Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir
Rehber Gençlik Topluluğu: Üniversiteli öğrencilere helal dairesi içerisinde manevi aktiviteler sunuyoruz
Mardin’de kuru meyve ve kurutmalık ürünler tezgahlarda
Boykot hiçbir zaman insanlığın gündeminden düşmemeli