Ruhani: İran'ın taahhütlerinin azaltılmasının üçüncü adımı cuma gününden uygulanacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesindeki taahhütlerini azaltmadaki üçüncü adımının cuma gününden uygulanacağını söyledi.

Yargı ve yürütme erklerinin başkanları ile görüşen Ruhani, yaptığı açıklamada, ülkenin barışçıl nükleer enerji alanında gelişme ve araştırma konularının İran Atom Enerjisi Kurumu tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.

İran'ın yapacaklarının Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) kuralları çerçevesinde olacağını ifade eden Ruhani, Avrupa'nın taahhütlerine geri dönmeleri için 60 günlük bir süre olduğunu ve Avrupa ülkelerinin taahhütlerine geri dönmeleri durumunda, İran'ın da taahhütlerine geri döneceğini söyledi.

İran geçtiğimiz aylarda nükleer anlaşmayı imzalayan Avrupa ülkelerin İran'ın taleplerini yerine getirmediği belirterek iki kez taahhütlerini azaltmıştı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İran Haberleri

İran ile siyonist rejim arasında ateşkes!
İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı
İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi
İran'dan Tel Aviv ve Hayfa'ya yeni füze dalgası
İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok