Ruhsatlı işyeri yıkılan esnaftan belediyeye pankartlı tepki

Diyarbakır’da hiçbir gerekçe gösterilmeden ruhsatlı iş yerinin eşyalarıyla beraber belediye tarafından yıkıldığını iddia eden esnaf, iş yeri enkazına astığı pankart ile belediyeye tepki gösterdi.

Merkez Yenişehir ilçesi Sanat Sokağı’nda bulunan bir kafeterya, iddiaya göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden içindeki eşyalarla beraber yıkıldı.

Saat 03.00 sıralarında polis ve belediye zabıtası tarafından iş makineleri ile yıkılan iş yerinin sahibi, iş yeri enkazına ‘15 yıllık ruhsatlı izinli ekmek teknemizi başımıza yıktığınız için teşekkürler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ pankartı asarak tepkisini gösterdi.

Çevredeki esnaf, iş yerinin 2011 yılındaki genel seçimlerinde Diyarbakır bağımsız milletvekili seçilen Şerafettin Elçi’nin seçim irtibat bürosu olarak kullanıldığını ve iş yeri sahibinin bunun karşılığında hiçbir bedel almadığını ifade etti.

Konu hakkında görüştüğümüz iş yeri sahibi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’a çiçeklerle teşekkür ziyareti gerçekleştirmek için belediyeye gittiğini, Kışanak’ın yoğun programından dolayı görüşmediğini belirtti. (M. Hüseyin Temel/Mustafa Kaynak - İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir