Rus Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Son günlerde Rusya'daki Türkiye temsilciliklerine ve Türkiye şirketlerine yapılan saldırılar nedeniyle, Rus Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, son günlerde Rusya'daki Türkiye temsilciliklerine ve Türkiye şirketlerine yapılan saldırılar nedeniyle Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığından açıklamasında, “Son günlerde Rusya'daki temsilciliklerimizin ve bu ülkedeki Türk şirketlerinin, protesto gösterisi adı altında fiziksel saldırılara maruz kaldığını üzülerek görmekteyiz. Rusya'daki tüm misyonlarımız, gösterilerin başlamasıyla birlikte, ilgili Rus makamlarıyla temas kurarak ilave güvenlik tedbirlerinin ivedilikle alınmasını talep etmiştir. Esasen yabancı misyonların güvenliğinin her koşulda temini, uluslararası hukuk uyarınca, ev sahibi ülkenin hukuki mükellefiyetidir.“ denildi.

Açıklamanın devamında, “Kabul edilemez bulduğumuz bu durumdan duyduğumuz rahatsızlık, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin dikkatine getirilmiştir.“ ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: ABD'nin ateşkes talebi, acziyetinin ve sahadaki yenilgisinin sonucudur
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Ankara’daki feci kazaya ilişkin taziye mesajı
Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü
Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı