Rusya ile Belarus "Birlik Devleti programı" üzerinde anlaşmaya vardı

Rusya Devlet Başkanı ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko Kremlin Sarayı'nda yaklaşık 3,5 saatlik görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin, uzun vadede Rusya ve Belarus'un yeniden birleşmesini öngören, 28 maddelik Rusya-Belarus Birlik Devleti programı üzerinde anlaşıldığını duyurdu.

Lukaşenko ile Birlik Devleti'nin ekonomik ve sosyal alanlarda entegrasyonu sağlayacak 28 maddelik programı üzerinde anlaştıklarını belirten Putin, programın genel olarak iki ülkenin ekonomisinin çeşitli alanlarını birleştirmeye, ortak finans ve enerji piyasaları oluşturmaya, ortak sanayi ve tarım politikaların uygulanmasına yönelik olduğunu belirtti.

Belarus'un başkenti Minsk'te 10 Eylül'de Birlik Devleti Bakanlar Konseyi toplantısında programın onaylanacağını belirten Putin, daha sonra programın yıl sonuna kadar toplanması planlanan Birlik Devleti Yüksek Konseyi'nde kabul edileceğini kaydetti.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Birlik Devleti programının iki ülkenin ekonomi kurumları için eşit şartlar sağladığını, Belarus ve Rus şirketler için adil rekabet oluşması gerektiğini, entegrasyonun eşitlik, karlı ve verimli iş birliği için başlatıldığını vurguladı.

Birlik Devleti, Rusya Federasyonu ve Belarus Cumhuriyeti arasında kurulmuş devletler üstü oluşuma deniyor. Birlik Devleti Antlaşması, 26 Ocak 2000 tarihinde iki ülkenin parlamentoları tarafından onaylanmasının ardından kuruldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz
13 ülkeye tsunami uyarısı
Dünyanın en büyük buz dağından yaklaşık 80 kilometrekare büyüklüğünde bir buz parçası koptu.
FAO: Dünyada 745 milyon insan aç
DSÖ'den iklim değişikliği için "acil ortak eylem" çağrısı