Sadaka-i cariye olarak evini vakfetti

Türkiye Diyanet Vakfı’na vatandaşların gönüllü bağışları devam ediyor.

Ahiret inancına sahip olan hayırsever insanlar, dünya hayatının son bulmasıyla birlikte amel defterlerinin kapanmaması adına birçok hayırda bulunmuşlardır. Bu hayırlardan biri de sadaka-i cariyedir.

Kur’an-ı Kerim’in Hadid Suresinde hayırda bulunanların mükâfatı şöyle dile getirilmektedir, “Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve Allah'a güzel bir borç verenler var ya, verdikleri onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükâfat da vardır.”

Yukarıda bahsedilen ayeti şiar edinen hayırsever vatandaşlarımızdan Yeter Çelik hanımefendi örnek bir davranışta bulundu. Çelik hanımefendi evini Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi’ne bağışladı. Hayırsever vatandaşımızı makamında ağırlayan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, evini bağışlayan Yeter Çelik’e teşekkür belgesi takdim etti.

Sarıkaya, “Dünya hayatında sadaka-i cariye olarak yapılan tüm amellerin ahiret hayatında çok büyük mükâfatlara vesile olacağına inanıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Elazığ İl Müftüsü Sarıkaya, Yeter Çelik’i tebrik ederek ayrıca kendisine Kur’an-ı Kerim hediye etti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Elazığ Haberleri

Yetimler Vakfı Elazığ'da ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu
Elazığ'da traktör römorkundan düşen lastik trafiği birbirine kattı
Elazığ Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi'nde zincirleme trafik kazası: 1 yaralı
Otomobil köpeğe çarptı: 2 yaralı
HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı ticari araç satan esnafı ziyaret etti