Sağlık çalışanlarına "El Hijyeni" eğitimi verildi

Diyarbakır’da “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” münasebetiyle sağlık çalışanlarına eğitim verildi.

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” münasebetiyle "El yıkamak hayat kurtarır" sloganıyla sağlık çalışanlarına eğitim verildi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bülent Erol, doktorlar ve sağlık çalışanlarının katıldığı programda el hijyeninin sağlık çalışanları açısından önemine dikkat çekildi.

Programda sağlık çalışanlarına bilgilendirmelerde bulunan Sağlık Müdür Yardımcısı Bülent Erol, eğitim içerikli program düzenlediklerini belirterek el yıkama ve el hijyeninin bir kültür haline gelmesini temenni ettiklerini söyledi.

Programda konuşan Dr. Serkan Bütün ise sağlık çalışanı olarak ellerin yıkanarak hastalıkların önüne geçilebileceğini ifade etti. Bütün, el yıkamanın hastalıkları önlediğini dile getirdi.

Opr. Dr. Sedat Özkulak da programda söz alarak, “Birçok hastalığın temeli el yıkamamaktan kaynaklanır. El hijyeni noktasında özellikle sağlık çalışanlarının dikkat etmesi gereken çok şey var. El hijyenine dikkat etmemek hastalıklara davetiye çıkarır. Ayrıca el yıkamamak insanın maddi ve manevi olarak zarara sokar.” dedi.

Etkinlik sonrası vatandaşlar için el yıkama standı açılarak hasta ve hasta yakınlarına sabun ve broşür dağıtıldı. (M. Sıddık Bilge/Hüseyin Sayhar – İLKHA)  










 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir