Salgını hiçe sayarak bir minibüse 52 düzensiz göçmeni yerleştirdiler

Bitlis-Diyarbakır karayolu Tanrıyar yol kontrol noktasında durdurulan bir minibüste 52 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla ilgili gözaltına alınan Ö.K. isimli şüpheli tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı Tanrıyar Jandarma Karakol Komutanlığınca gerçekleştirilen devriye esnasında, yapımı devam eden Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde Baykan istikametinde ilerleyen ve Tanrıyar yol kontrol noktasına girmemek için bu yola girdiği değerlendirilen bir minibüs Jandarma ekiplerince durdurulmuştur. Durdurulan minibüste yapılan kontrolde; koltukları sökülmüş, içerisinde yurda yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen 52 düzensiz göçmen (45 Afganistan, 6 Pakistan ve bir Bangladeş) tespit edilmiş, 52 düzensiz göçmen ile bu göçmen sevkiyatındaki organizasyonun içerisinde bulunan Ö.K. isimli şüpheli yakalanmıştır." denildi.

Yakalanan düzensiz göçmenlere 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa muhalefet suçundan toplam 246 bin 792 TL idari para cezası kesildiği belirtilen açıklamanın devamında, işlemlerinin ardından Bitlis İl Göç idaresine teslim edileceği kaydedildi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bitlis Haberleri

Dur ihtarına uymayan tur otobüsünün bagajında 55 düzensiz göçmen yakalandı
Eren ailesi Bitlis'te 1 milyon meyve ağacını toprakla buluşturuyor
Bitlis’te "Bi hareketine bakar hayat" bilgilendirme programı gerçekleştirildi
Kaçmaya çalışan kamyon kasasında 91 düzensiz göçmen yakalandı
Bitlis’te kış öncesi koordinasyon toplantısı yapıldı