Şanlıurfa Bediüzzaman Mevlidine hazırlanıyor

Şanlıurfa’da, her yıl Ramazan ayında organize edilen Üstad Bediüzzaman Mevlidi için bu yılda hazırlıklar devam ediyor.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 1960 yılında Urfa'da vefat etmesinden sonra kesintisiz olarak her yıl düzenlenen Üstad Bediüzzaman Mevlidi bu yıl da 12 Temmuz 2015 Pazar günü yatsı namazından sonra yapılacak.

Her yıl düzenli olarak düzenlenen mevlid, Ramazan’ın 25. gecesi (12 Temmuz 2015) yatsı namazından sonra Hz. İbrahim'in (as) doğduğu makam ve Bediüzzaman hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde okunacak.

Vefatının 55. yılı münasebetiyle okunacak olan Bediüzzaman Mevlidine, Bediüzzaman Hazretlerinin hayattaki talebeleri ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirlerin katılması bekleniyor.

Her yıl Ramazan ayında Kadir gecesinden bir gece önce tertip edilen Mevlid, özellikle Nur talebelerinin bir araya gelerek görüşmelerine de vesile oluyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza