Şanlıurfa Mısır için duaya durdu

Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, Mısır ve Suriye için duaya durdu.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Topçu Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, Mısır ve Suriye için duaya durdu. ABD ve destekçilerine lanetlerin okunduğu eylemde, Topçu Meydanı'nın ismi "Rabia Meydanı" olarak değiştirilmesini istediler.


"Seccade'ni alda gel" eylemi Yatısı namazının kılınmasıyla başladı. Ellerinde "R4bia" işaretli döviz ve flamalar bulunan grup, Mısır direnişine binlerce selam", "Seninleyiz Mısır ve Suriye" "Kahrolsun iki yüzlü demokrasi putunuz", "Kardeşlik bedel ister" yazılı pankartlar ve darbeyle görevden alınan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı.


Çok sayıda kadın ve çocuğun da destek verdiği eylemde, yarım saat süren duanın ardından Muhammed el-Biltaci'nin kızı Esma'ya yazdığı veda mektubu okundu.


Bu sırada duaya duran bazı kişilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.
Ayrıca düzenlenen programda dünyanın çeşitli yerlerinde zor durumda olan Müslümanlar için de dua edildi. (Şuayp Özbey-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa’da sıcak hava etkisini sürdürüyor
Şanlıurfa Haliliye Kamberiye Mahallesi Seyfettin Sucu Sokak'ta motosiklet deposunda yangın
Anız yangınlarına karşı genel emir yayımlandı
Şanlıurfa’da gürültü kirliliğine geçit yok: Havalı kornalar imha edildi
Şanlıurfa’da mutfak tüpü patladı: Bir kişi yaralandı