​Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, tarihi alanlarda incelemelerde bulundu

​Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın turizme kazandırılmayı bekleyen alanlarında incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın turizme kazandırılmayı bekleyen alanlarında yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kendi kullandığı özel araçla Harran’a bağlı Göktaş köyündeki Han El Barur Kervansarayı’na giden Vali Erin, burada yapılan restorasyon çalışmaları hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan’dan ve şantiye sorumlularından bilgi aldı.

Erin, Şanlıurfa’nın çok büyük bir turistik potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle daha önce Çarmelik Kervansarayı'nda yapılan restorasyon çalışmalarının bir benzeri de Han El Barur Kervansarayı'nda yürütülüyor. Selçuklu döneminin en önemli mimari eserlerinden olan bu yapımız yaklaşık 900 yıllık bir eser. Yapılan restorasyon ile turizme kazandırılacak bu alan, aynı zamanda bu bölgedeki Harran, Soğmatar Antik Şehri, Şuayp Antik Şehri ve Bazda Mağaraları ile turizm güzergahındaki önemli noktalardan biri. Çalışmalar tamamlandıktan sonra burayı en iyi şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz. Şanlıurfa’ya hayırlı olsun.” diye konuştu.

Han El Barur’daki incelemelerinin ardından Bazda Mağaralarını ziyaret eden Vali Erin, tarihi alanların bulunduğu yerleşim birimlerinde de vatandaşlarla sohbet edip, çocuklara oyuncak hediye etti.

Vali Erin’e ziyaretlerinde İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan da eşlik etti.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza