Şanlıurfa'da 50 bin kişilik tirit ikramı

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında 50 bin kişilik tirit ikram edildi.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da Kutlu Doğu etkinlikleri kapsamında 50 bin kişilik tirit ikramı yapıldı. Sabah namazından hemen sonra kazanlarda hazırlanan tirit halka ikram edildi.  Mevlid-i Halil (Dergâh) caminde ikram edilen tirite halk yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Şanlıurfa, Eyyübiye ve Haliliye Müftülükleri tarafından organize edilen tirit ziyafetine gelen kadın ve erkekler, ayrı kurulan stantlarda tiritlerini aldı.

 

 

50 bin kişi tirit yemeğinde 5 ton et kullandıklarını ifade eden Aşçı Başı Emin Buluntu, 20 ton ekmek,  1,5 ton yoğurt, 166 kilo sarımsak kullandıklarını söyledi.

 

 

Geçen seneye göre bu yıl daha yoğun katılımlar olduğunu belirten Buluntu, “Kalabalık ilerleyen saatlerde daha da artacak. Ama herkese yetecek kadar tiridimiz var. Bütün halk tirit yemeğini yiyene kadar hizmetimiz devam edecek. Ayrıca Evren sanayide 6 bin kişilik pilav ve zerde yapıldı. Oda halka ikram edilmeye başlandı” dedi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza