Şanlıurfa’da DAİŞ operasyonunda 5 yabancı uyruklu tutuklandı

Şanlıurfa’da DAİŞ’e yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 6 yabancı uyruklu şüpheliden 5'i tutuklandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından DAİŞ’e yönelik düzenlenen operasyonda aralarında Belçika, Fransız ve Suriye vatandaşlarının bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanırken, Suriye vatandaşı bir kişi serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında; DEAŞ silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen 2 Belçikalı, bir Fransız, 3 Suriyeli toplamda 6 şahıs adli makamlara sevk edildi. Suriyeli şahıs Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmış, gerekli idari işlemin yapılabilmesi için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Diğer 5 şahıs ise tutuklanmıştır.” denildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şehrimizi hedef alan saldırıları kabul etmiyoruz
Şanlıurfa'da sulama kanalına giren çocuklardan biri kayboldu
Şanlıurfa'da 400 dönümlük kamu arazisinin özelleştirilmesine tepki
Şanlıurfa'da tarım işçilerini taşıyan minibüs kanala devrildi: 19 yaralı
Ustasından "Elinizi çabuk tutun, isotsuz kalmayın" çağrısı geldi