Şanlıurfa'da genç kızın kopan eli 9 saat sonra yerine dikildi

Şanlıurfa'da traktör tekerinin halatına sıkışmasıyla eli kopan genç kız, 9 saatlik ameliyat sonunda eline kavuştu.

Eli traktör tekerinin halatına sıkışan 15 yaşındaki Hatice Aşan, eli bilek seviyesinden kopmuş şekilde yakınları tarafından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirildi.

Acilde ilk müdahalesi yapılan hastanın acil ameliyatı planlandı. Sağ eli ampüte olan hasta El Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan tarafından acilen ameliyata alındı. 9 saat süren zorlu bir ameliyat sonrası hastanın kopan eli bilek seviyesinde başarılı bir şekilde dikildi.

Bu tür yaralanmalarda ilk 6 saatin çok önemli olduğunu belirten El Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan, “Hızlı şekilde ameliyata alınan hastamızın kopan eli 9 saat süren ameliyat sonrası başarılı şekilde yerine dikildi. Hastamız ameliyat sonrası 7 gün yoğun bakımda takip edildi. Takiplerinde elin dolaşımında problem yaşamadık ve 10'uncu günde fizik tedaviye başladık. Tam fonksiyonel bir el elde etmeyi amaçladığımız hastamızı sıkı bir fizik tedavi programıyla taburculuğunu planlıyoruz. Hastanemizin güçlü alt yapısı ile el cerrahisi olarak uzuv kayıplarında etkin ve hızlı şekilde bölgemize hizmet vermeye hazırız.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Gülebak: Hazreti Hüseyin'in davası bizim için çok değerlidir
Şanlıurfa'da tesettür programı düzenlenecek: Yüzlerce kız çocuğu tesettürle tanışacak
Şanlıurfa’da belediye otobüsünde duman paniği: Yolcular tahliye edildi
Şanlıurfa'da "Çağımızın Kerbelası Gazze" programı düzenlenecek
Şanlıurfa Umut Kervan’ından yüzlerce aileye sosyal market desteği