Şanlıurfa'da kazı sırasında içi sikke dolu bir küp bulundu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ŞUSKİ tarafından yapılan su isale döşeme çalışmaları sırasında içi sikke dolu bir küp bulundu.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) tarafından yürütülen "Gedik İçme Suyu Projesi" su isale hattı döşeme çalışmaları sırasında Gögercin- Soydan Mahallesi hattında, iş makinesi operatörü tarafından içi sikke dolu küpe rastlandı.

İş makinesini durduran operatör, durumu jandarma ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, içerisinde 44 sikke ve bir yüzük olduğu belirlenen küpü yetkili mercilere teslim etmek üzere kazı mahalinden götürdü.

Küp ve içindekilerin incelenmek ve hangi döneme ait olduğu belirlenmek üzere müze müdürlüğüne göndereleceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siverek Haberleri

Şanlıurfa'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı: 3 yaralı
Şanlıurfa Siverek'de çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde buluştu
Şanlıurfa'da 5 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Şanlıurfa'da 22 yıl 8 ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Şanlıurfa'da 2 yaşındaki çocuk ve amcası traktörün altında kaldı