Şanlıurfa'da yıkım gerginliği

Şanlıurfa'da kaçak yapıların yıkımı sırasında polis ile mesken sahipleri arasında gerginlik çıktı.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Eyubiye ilçesinde kaçak yapıların yıkımı ve durdurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

 

Selçuklu Mahallesi 3659. Sokak’ta kaçak yapılan evin inşaatı durdurulurken 2771.  Sokak’ta  İbrahim Kayık’a ait evin bahçesinde ise  imara uygun olarak yapılmadığı iddia edilen yapının bir bölümü yıkıldı.

 

Belediye yıkım ekiplerine olay çıkma ihtimaline karşı çok sayıda çevik kuvvet polisi de eşlik etti. Polis ile yıkım ekipleri uzun bir süre mesken sahiplerini ikna etmeye çalıştı. Mesken sahipleri de yaptıkları yapının bahçe sınırları içerisinde olduğunu ileri sürerek yıkıma engel olmaya çalıştı.

 

Yıkımın gerçekleştirilmesini kabul etmeyen mesken sahipleri ile polis arasında gerginlik çıktı.

 

Yıkımı sırasında ev sahiplerinden bazıları iş makinesinin önüne atlamaya çalıştı.  Bunun üzerine polis mesken sahiplerini yıkım yerinden uzaklaştırdı.

 

Mesken sahipleri yıkım sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.

Mesken sahipleri ise belediyeyi suçlayarak belediyenin kendilerine haksızlık yaptığını söyledi.(Osman Gülebak-İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa’da otomobil devrildi: 1 ölü
Şanlıurfa Umut Kervanı arama kurtarma eğitimini tamamladı
Şanlıurfa’da kablo kaynaklı yangın korkuttu
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Şanlıurfa’da kuaförün Filistin’e destek kampanyasına yoğun ilgi