Sarısülük'ün Cenazesinde Gerginlik

Cenazenin Kızılay' a götürülmesine engel olmak isteyen güvenlik güçleriyle cenaze sahipleri arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için başkentte düzenlenen gösterilerde yaralanıp tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Kızılay'da düzenlenmesi planlanan tören için toplanan kalabalığa polis müdahale etti.

 

Ethem Sarısülük için Kızılay'da planlanan törene katılmak için bir araya gelen kalabalık, Sarısülük'ün yaralandığı yere karanfil bıraktı. Göstericilerin yolu kapatması üzerine güvenlik güçleri eylemin yasal olmadığını belirterek, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

 

Uyarıya rağmen eylemi sürdüren kalabalığa, polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Müdehalenin ardından kalabalık, GMK Bulvarı ve Sıhhiye yönüne doğru çekildi. Atılan gazdan göstericilerle çok sayıda vatandaş etkilendi.

 

Polis ile göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: ABD'nin ateşkes talebi, acziyetinin ve sahadaki yenilgisinin sonucudur
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Ankara’daki feci kazaya ilişkin taziye mesajı
Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü
Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret
Bedeli ne olursa olsun insani koridor açılmalı