Sezonun ilk mahsulü olan arpa bir TL'den satıldı

Şanlıurfa Ticaret Borsası'nda sezonun ilk mahsulü olan arpa bir TL'den satıldı. Üretici Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya tarafından altınla ödüllendirildi.

ŞANLIURFA - Harran’a bağlı Demirli köyünde oturan Mehmet Demir isimli üretici, sezonun ilk mahsulü olan arpayı Şanlıurfa Ticaret Borsası Buğday Pazarı Satış Salonu’nda, bir TL’den sattı.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya tarafından, cumhuriyet altını ile ödüllendirilen üretici Mehmet Demir, ilk ürünü borsada satmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

Yılın ilk mahsulünü üreten üretici, Mehmet Demir’i tebrik eden Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 2014 hasat sezonunun tüm üreticilere bol kazançlar getirmesini diledi. Yılın ilk ürününe verilen fiyatın sembolik olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kaya, üreticinin toplamda 5 ton arpayı sattığını söyledi.

 

Şanlıurfa’nın tarımsal varlığını da değerlendiren Başkan Kaya,  Şanlıurfa’nın Türkiye’deki tarım alanlarının yüzde 4,9 ‘una sahip olduğunu belirtti.

 

Şanlıurfa’da sulanan alanın 4,9 milyon dekar olduğunu ifade eden Başkan Kaya, sulanacak olan tarım arazisinin ise 8,3 milyon dekar alan olarak planlandığını söyledi.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve Şanlıurfa Zahireciler Borsası Başkanı Ali Yücetepe, çiftçi Mehmet Demir'i tebrik ederek bol kazançlar diledi.   (İLKHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şanlıurfa Haberleri

Şanlıurfa'da toplu taşımaya zam: Tam biniş 30 TL oldu
Şanlıurfa Şehir Hastanesi 3 Ekim'de hizmete açılacak
Şanlıurfa'da jandarma kılığına girerek 12 kilo altın ve 2 milyon TL çaldılar
Şanlıurfa'da 18 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Otoyolda ters yönde ilerleyen çekici sürücüsüne 90 bin lira ceza