Sıcaklık rekoru kıran Cizre’de trafolar klima ile soğutuluyor

​Türkiye’de 49,1 derece ile en sıcak şehir rekorunu kıran Cizre’de, aşırı sıcaklık nedeniyle zorlanan trafolar, su kliması ile soğutulması dikkat çekti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 20 Temmuz günü termometrelerin 49.1 dereceyi göstermesiyle rekor sıcaklık ölçüldü. Cizre'nin eski rekoru ise 49 derece ile 1961 yılının 27 Ağustos gününde ölçülmüştü. Aşırı sıcaklık yoğun enerji tüketimini beraberinde getirirken, zorlanan trafoların su kliması ile soğutulduğu görüldü.

Bahçe duvarlarının yıkılıp öğrencilerin oyun alanına kurulan trafolar hem öğrencileri hem de velileri tedirgin etmeye devam ediyor. Aileler, yüksek sıcaklık nedeniyle trafoların çevreye zarar verebileceğini belirterek, trafoların kaldırılmasını istiyor.

20 Temmuz günü Cizre’de sıcaklık rekorunun kırılması ve aşırı sıcaklaşan trafoların su kliması ile soğutulması ailelerin tedirginliği artırdı.






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Cizre Haberleri

Muhtar dahil 3 kişi silahla vuruldu
Cizre'de araçta sıkışan sürücü yanarak hayatını kaybetti
Cizre Cumhuriyet Mahallesi Bozalan mevkisinde araçta sıkışan sürücü yanarak hayatını kaybetti
Cizre’de otomobilin çarptığı işçi hayatını kaybetti
Cizre Fayı için paleosismoloji çalışmaları başladı