Sıcaklıklar mevsim normallerinin 15 derece üstüne çıkacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmini raporuna göre ülke genelinde hafta boyunca artması beklenen sıcaklıkların bazı bölgelerde mevsim normallerinin 10-15 derece üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 4 ila 6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise 10 ila 15 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da Meteoroloji Genel Müdürlüğünü'nün hava tahmin raporuna göre hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ve yaşlıların başta olmak üzere tüm vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ila 16 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamaları uyarısı yapıldı.

Bazı illerde beklenen en yüksek sıcaklıklar şöyle:

Ankara: 30-32

İstanbul: 24-26

İzmir: 27-29

Kayseri: 31-33

Antalya: 27-29

Adana: 37-38

Bolu: 31-33

Samsun: 28-30

Trabzon: 29-31

Erzurum: 25-27

Diyarbakır: 30-32

Şanlıurfa: 35-37

Malatya: 31-33

Kahramanmaraş: 33-35

Hatay: 34-36

Osmaniye: 35-37 (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kurdî Haberleri

Di mizgefta dîrokî de çanda sunnetê ya ku 1387 sal in didome: Muqabele
Li Batmanê di êrîşeke bi çekan de 3 kes birîndar bûn
Rayîrê dewanê herêma Qerejdaxî xirabê
6 kes birîndar bûn
Divê zimanê me yê dayikê di dibistanan de bibe zimanê perwerdehiyê