Siirt'te bitki koruma ürünleri toplantısı yapıldı

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilaç bayi sahiplerine yönelik bitki koruma ürünleri toplantısı yapıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından, bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması, depolanması ve satışını yapan bayilere yönelik bitki koruma ürünleri takip sistemi konulu toplantı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sabri Tan ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdusselam Ertaş’ın da katıldığı toplantıda bitki koruma ürünleri takip sistemi konusunda uzman Ziraat Mühendisleri Sebahat Güneş ve Serdar Dundar tarafından sunum yapıldı.

Yapılan eğitim sonunda eğitime katılan bayilere, bitki koruma ürünlerinin imalatı ya da ithalatından başlayarak çiftçiye ulaşıncaya kadar ki süre zarfında kare kodlarla izlenerek kayıt altına alınacağı bir sistem olan bitki koruma ürünleri takip sistemi uygulamalı olarak anlatıldığı ve bayilerin taleplerinin alındığı belirtildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

Fiyatlar 400 lirayı bulabilir
Siirt’te selin ağır bilançosu: Tarım ve hayvancılık zarar gördü
Siirt'te sel sonrası hasar tespit çalışmaları başlatıldı
Siirt Valiliğinden yaşanan sele ilişkin açıklama
Siirt'te selin yaraları sarılıyor: Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor