Siirt'te HDP konvoyuna izin verilmedi

Siirt- Eruh güzergâhını kullanarak Şırnak'a gitmek isteyen HDP’li konvoya izin verilmedi.

Sokağa çıkma yasaklarına tepki için Şırnak'a gitmek isteyen ve aralarında HDP'li milletvekili ile DBP'li belediye başkanlarının da bulunduğu onlarca araçlık konvoyun Siirt'ten geçişine izin verilmedi.

Çeşitli kentlerden gelerek sabah erken saatlerde Siirt- Eruh güzergahını kullanarak Şırnak'a gitmek isteyen konvoy, Ziyaret-Kurtalan yol ayırımında güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Çok sayıda asker ve polis, gelen araçları durdurarak, Siirt'e girişlerine izin vermedi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, konvoy halinde geçişlerine izin verilmesi için polis amirleriyle uzun süren bir görüşme yaptı. Ancak yapılan görüşmeye rağmen, konvoyun geçişine izin verilmedi.

Ziyaret-Kurtalan yolu ayrımında konvoyun bekleyişi de sürüyor.

Öte yandan, Siirt'ten yola çıkan yaklaşık 10 araçlık başka bir konvoy da Eruh karayolu üzerinde bekletildiği öğrenildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

Fiyatlar 400 lirayı bulabilir
Siirt’te selin ağır bilançosu: Tarım ve hayvancılık zarar gördü
Siirt'te sel sonrası hasar tespit çalışmaları başlatıldı
Siirt Valiliğinden yaşanan sele ilişkin açıklama
Siirt'te selin yaraları sarılıyor: Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor