Siirt’te kesici aletler satışı yasaklandı

Siirt'te kamu güvenliğinin korunması amacıyla her türlü kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakların satışı valilik kararıyla yasaklandı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, il sınırları içerisinde kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması amacıyla bir genelge yayımladı. 6136 sayılı kanun kapsamında olmayan her türlü kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakların maksat dışı ve belirlenen usul harici taşınmasının ve ruhsatlandırılmış yerler dışında satışının yasaklandığı belirtilen genelgede, yasaklara uymayanlara idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Kesici aletlerin kamu düzenini, genel asayiş ve güvenliğini önemli derecede etkilendiğini belirten açıklamada, kesici aletlerin Rahat taşınması ve kolay erişilebilir olması sebebiyle, özellikle yaralama, öldürme ve gasp olaylarında kullanıldığı belirtildi.  (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

Fiyatlar 400 lirayı bulabilir
Siirt’te selin ağır bilançosu: Tarım ve hayvancılık zarar gördü
Siirt'te sel sonrası hasar tespit çalışmaları başlatıldı
Siirt Valiliğinden yaşanan sele ilişkin açıklama
Siirt'te selin yaraları sarılıyor: Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor