Siirt'te PKK operasyonu: 13 gözaltı

Siirt'te PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Siirt Valiliği, Kurtalan merkez kırsal kesimlerinde PKK'ye yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle 13 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Konuyla ilgili Valilik tarafından yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 13 şüpheli şahıs hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat üzerine, Kurtalan ilçe merkezi ve kırsalında 11 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon yapılmıştır. Operasyon neticesinde; 13 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; 10 cep telefonu, 13 örgütsel fotoğraf, 2 harici bellek, 2 dizüstü bilgisayar, 2 tablet bilgisayar, 88 cd, 9 av tüfeği, 166 av tüfeği fişeği, bir ruhsatsız 7.65 mm. Tabanca, 3 7.65 mm tabanca fişeği, bir aydınlatma tabancası ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şüpheli 13 şahsın adli tahkikatları devam ediyor.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siirt Haberleri

Siirt’te korkutan kaza: Otomobil tır'ın yakıt deposuna çarptı
Siirt'te seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
Botan Çayı'nda akıntıya kapılan genç hayatını kaybetti
Siirt'te otomobilin kontrolden çıkması sonucu sürücü ağır yaralandı
Siirt'te bir kişinin öldüğü olayda 4 kişi tutuklandı