Silvan ve Sur Belediye Başkanları tutuklandı

Diyarbakır’ın Silvan ve merkez Sur ilçelerinin DBP’li belediye başkanları tutuklandı.

Yaptıkları özerklik açıklamasından sonra gözaltına alınan Silvan ve Sur ilçelerinin belediye başkanları çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, merkez Sur ilçe Belediyesi ve Silvan Belediyesi başkanları tarafından daha önce yapılan özerklik açıklamalarının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Gözaltına alınan Narin ve Bodakçı, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Şık Barut, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçekli, Güneş Ölmez, Abdulmetin Bayram ve Hasan Irmak emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Seyid Narin, Yüksel Bodakçı, Fatma Şık Barut, Ali Rıza Çiçekli ve Güneş Ölmez'in, TCK 302. maddesi gereği "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklandığı, Abdulmetin Bayram ve Hasan Irmak’ın ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmasına karar verildiği bildirildi.  (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri

Çınar-Mazıdağ'ı karayolunda kaza: Kadın ve çocuklar yaralandı
Meteoroloji’den Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli rüzgar uyarısı
Diyarbakır'da Ağustos ayında meydana gelen 707 trafik kazasında 3 kişi öldü 589 kişi yaralandı
"Sen de Bir Yetimi Okut" kampanyası sevinç oldu
Odyolog Şimşek: İşitme kaybı erken teşhisle kontrol altına alınabilir