Silvan'da 3 PKK’li tutukladı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklandı.

Silvan'da 3 PKK’li tutukladı

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince, PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 8 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinden sonra mahkemeye çıkarılan E.Ö., “Terör örgütü propagandası yapmak”, B.B ve H.K. ise “2015 yılı içerisinde Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde yaşanan hendek ve barikat olaylarında yer almak ve PKK’ye üye olmak” suçlarından tutuklandılar.

Diğer 5 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Silvan Haberleri