Silvan'da asırlık camide yaşlılara anlamlı ziyaret

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Hasuni Anaokulu öğrencileri, "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Selahaddin-i Eyyubi Camii’nde yaşlılarla bir araya gelerek hurma ve tespih hediye etti.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde eğitim veren Hasuni Anaokulu öğrencileri, değerler eğitimi kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler, yaklaşık 9 asırlık geçmişe sahip Selahaddin-i Eyyubi Camii’nde düzenlenen programda cami cemaatiyle buluştu.

"Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında öğretmenleri eşliğinde tarihi camiyi ziyaret eden minik öğrenciler, caminin tarihi ve manevi atmosferi hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında camide mukabele ile okunan Kur’an-ı Kerim’i de dinleyen öğrenciler, program boyunca büyük bir ilgiyle etkinliğe katıldı.

Etkinliğin sonunda öğrenciler, önceden hazırladıkları hurma ve tespihlerden oluşan hediyeleri camide bulunan yaşlılara takdim etti. Yaşlılarla sohbet eden öğrenciler, onların hayır dualarını aldı.

Düzenlenen program cami cemaati ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, öğrencilerin sergilediği duyarlılık ve saygı takdir topladı.

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Silvan Haberleri

Diyarbakır Silvan'da örtü yangını ormanlık alana yayıldı
Batman-Silvan yolunda fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi
Silvan'da gündeme gelen kavşakta çalışma başlatıldı
HÜDA PAR İlçe Başkanı Balyen: Silvan halkının kavşak talebi karşılanmalı
Silvan'da kontrolsüz kavşak kazalara davetiye çıkarıyor