Sınırda mahsur kalan TIR’lar Türkiye’ye giriş yaptı

​Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle kapatılan Habur Sınır Kapısında mahsur kalan 7 bin TIR, çevreyolunun açılmasıyla beraber Türkiye’ye giriş yaptı.

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Habur Sınır Kapısı da giriş çıkışlara kapatılmıştı. Kapalı olan sınır kapısı nedeniyle 7 bin TIR ile kamyon, Irak tarafında mahsur kalmıştı.

Mahsur kalan araçlar için Karayolu ekipleri çalışma başlattı ve çevreyolunu trafiğe açtı. Çevreyolunun açılmasıyla beraber mahsur araçlar da Türkiye’ye giriş yapmaya başladı.

Alınan bilgilere göre, daha önce başlatılan çevreyolun çalışmaların sokağa çıkma yasağı nedeniyle hız kazandığı ve yakın zamanda bitirileceği ifade edilirken planlanan asfalt çalışmasının dışına çıkılmak zorunda kalındığı belirtildi.

Böylece sınırda araçların mahsur kalmasının önüne geçilmiş olacak.  (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Cizre Haberleri

Cizre’de üretim alanlarında teknik inceleme
İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde tedavi için biriktirdiği altınlar hırsızların hedefi oldu
Cizre’de yüzlerce çocuk "Hayat Namazla Güzeldir" mesajıyla yürüdü
HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı "Mevlid-i Nebi" münasebetiyle esnafa siyer kitabı dağıttı