Şırnak'ta ağaç ve çiçek dikimi yapıldı

Şırnak Belediyesince kentin farklı noktalarında bulunan park, refüj ve kavşaklara çiçek dikimine başlandı.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, vatandaşları belediye hizmet ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Bedirhanoğlu, yapılacak çiçek dikimi için 50 kişilik ekibin 7 araçla çalışmalara başladığını söyledi.

Çalışmalarda ilk etapta refüjdeki topraklarda taşların ayıklanması, refüjün temizlenmesi ve boyanması alınan hazır çimlerin görünümün estetik olması için dairesel şekillerin verildiğini söyleyen Bedirhanoğlu, şunları kaydetti:

"Kazı ve toprağın yumuşaması için çapa çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte açılan çukurlara güller dikildi. Refüjler temizlenip boyaması yapılıyor. Dikim işlemleri dışında ekipler, Cizre Caddesi üzerinde bulunan kavşak ve refüjlerde toprağın çiçek dikimine uygun hale gelmesi için tesviye çalışmalarını da sürdürüyor. Mevsimin ilk güllerini Şırnak-Cizre Karayolu'nun Yeni Mahalledeki kısmında Gazi bulunan Geylani Camisi'nde, kavşak ve orta refüjlere diktik. Şırnak Belediyesi olarak belirli aralıklarla kentin diğer muhtelif ve yeşil alanlarına 50 bin farklı türde rengarenk çiçekler dikmeyi hedefliyoruz. Ayrıca muhtelif cadde ve refüjlerde 500 ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz."

Şırnak'ın inşa ve imar süresinin bitimiyle farklı bir estetik görünüme kavuşacağını dile getiren Bedirhanoğlu, bunun için gerekli çalışmaların tüm hızla sürdüğünü sözlerine ekledi.

İLKHA











İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri

Şırnak'ta virajı alamayan araç takla attı: 2 yaralı
Şırnak'ta iki aracın karıştığı kazada 4 kişi yaralandı
Alevler havaya metrelerce yükseldi
Ayet ve hadis ezberleme yarışması Türkiye finali Şırnak’ta yapıldı
PKK elemanlarının kullandığı 85 mağara ve sığınak imha edildi